مشخصات فردی و زندگینامه
نام:عبدالخالق
نام خانوادگی:قاسمی
تخصص ها:فقه و اصول ، حقوق ، زبان و ادبیات انگلیسی

زندگی نامه

بنام خالق بی همتا

این جانب عبدالخالق قاسمی فرزند محب‌علی تبعه افغانستان، در سال 1349 در قریه کاریز، منطقه مهاجرین، ولسوالی سنگماشه از توابع ولایت(استان) غزنی در یک خانواده مؤمن و مذهبی بدنیا آمدم. تحصیلاتم را در سنین قبل از دبستان در مکتب خانه نزد روحانی محل، آغاز کرده و خواندن و نوشتن را قبل از ورود به صنف اول(کلاس اول دبستان) فراگرفتم؛. تحصیل در دبستان به دلیل آغاز انقلاب مردمی برعلیه حکومت کمونیستی بیش از چند ماهی به طول نانجامید و ‌پس از تعطیلی مکاتب دولتی، پدر مرحومم به دلیل عشقی که به معارف اهلبیت(ع) و علوم دینی داشت، مرا به یک مدرسه شبانه روزی علوم دینی فرستاد. پس از یکسال تحصیل در آن مدرسه، سرانجام در سال 1363 با تشویقات پدر و برادرانم به منظور ادامه تحصیل، عازم جمهوری اسلامی ایران گشتم و پس از قبولی در امتحان ورودی، تقریباً 7 سال در حوزه عملیه اصفهان مشغول تحصیل علوم دینی بودم و در سال 1369 با موفقیت در امتحانات کتبی و شفاهی، وارد حوزه علمیه قم شده و به تحصیلات خویش ادامه دادم، پس از اتمام دورۀ سطوح عالیه(پایه 10 حوزه علمیه)، پنج سال از درس خارج اساتید بزرگوار حضرات آیات وحید خراسانی، مکارم شیرازی و جعفر سبحانی در حد استطاعت خویش بهره های فراوان بردم و سرانجام در سال 1385 براساس مقررات مرکز جهانی علوم اسلامی فارغ التحصیل گردیدم. طی این مدت ضمن تحصیل در حوزه علمیه، به فراگیری زبان انگلیسی و برخی برنامه های مهم کامپیوتری نیز اشتغال داشتم.

هم چنین در سال 1372 با شرکت در امتحانات متفرقه مدرسه راهنمایی شهید چمران در اصفهان موفق به اخذ مدرک سیکل شده و بلا فاصله در دبیرستان شبانه شهید مطهری در شهر قم، ثبت نام کردم و در سال 1376 با اخذ دیپلم تجربی فارغ التحصیل گشتم و در سال 1378 با موفقیت در آزمون اختصاصی و امتحان شفاهی دانشگاه مفید(ره) قم، وارد آن دانشگاه شده و در سال 1382 موفق به اخذ مدرک لیسانس در رشته حقوق گردیدم و در سال 1384 با موفقیت در مراحل گزینش و مصاحبه‌‌ علمی دانشگاه اهلبیت(ع) واقع در تهران، به منظور ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس وارد آن دانشگاه شدم و در دهم اردیبهشت 1388 از پایان نامه خود تحت عنوان«مسئولیت مدنی قراردادی در حقوق افغانستان و کنوانسیون بیع بین‌المللی 1980 وین» که با راهنمایی جناب آقای دکتر سید حسن وحدتی شبیری و مشاوره جناب آقای دکتر محمد امامی پور، نگاشته شده بود، دفاع کرده و در رشته "حقوق خصوصی" با معدل بالا فارغ التحصیل گردیدم.

ضمن تحصیل در مقطع فوق لیسانس با درک ضرورت ایجاد مرکز مطالعات حقوقی در حوزه حقوق افغانستان، با همکاری جمعی از دانش آموختگان حقوق، «مرکز مطالعات و تحقیقات حقوقی افغانستان» را در سال 1385 بنیان نهادیم. محصول این کار گروهی فصلنامه ای تحت عنوان«مطالعات حقوقی» است که با وجود مشکلات فرارو، توانسته چهارمین سال حضور خویش را با موفقیت پشت‌سر گذاشته و 14 شماره با کیفیّت مطلوب به جامعه حقوقی و همه‌ی عدالت پویانی که پیشرفت و انکشاف افغانستان را در گرو توسعه حقوق و اجرای عدالت می‌دانند، پیش‌کش و در حوزه‌های مختلف حقوق، مقالات ارزشمندی را، به نشر بسپارد.